Е-портфоліо - блог Бринзи Яни Семенівни

вівторок, 23 липня 2019 р.

Зустріч із волонтером Корпусу Миру США в Україні

28 лют. 2019
Дітям про гендерну рівність
На запрошення адміністрації до закладу прибули  Джозеф Хеллер – волонтер Корпусу Миру США в Україні  та Олена  Сергіївна Арутюнян – методист з міжнародних зв’язків та партнерства, голова Ради євроклубів Кіровоградщини Кіровоградського обласного ЦДЮТ.  Відбулась зустріч із учнями, які активно вивчають англійську мову. Вчитель англійської мови Валентина Іванівна  Чернявська допомогла дітям  підготувати для гостей  відео презентацію  про село та навчальний заклад. Учні виступили із вокальними та хореографічними номерами. Волонтер Джозеф та Олена Арутюнян провели  із дітьми інтерактивні сучасні ігри про толерантність, права дитини та гендерну рівність. Переглянули фільм «Тілом і душею» із колекції  Docudays UA про людей із інвалідністю. Вихованці активно взяли участь у обговоренні проблемних запитань та вирішенні завдань. Ця зустріч сприяла вдосконаленню володіння учнями англійської мови, формуванню толерантності та гендерної рівності. Дякуємо Джозефу та Олені Сергіївні за незабутні та приємні враження від теплої зустрічі.


Обережно! Ентеровірусні інфекції!!!

25 лют. 2019
Симптоми ентеровірусної інфекції різноманітні: захворювання може протікати у вигляді серозного менінгіту (частіше у дітей), ангіни, респіраторної інфекції (нежить, підвищення температури), кишкової інфекції (блювання, пронос).
Ентеровірусна інфекція — гостре інфекційне захворювання, небезпека якого полягає на тому, що ентеровіруси вирізняються високою стійкістю в зовнішньому середовищі, здатні зберігати життєздатність у воді поверхневих водоймищ і вологому ґрунті до декількох місяців.
Географія ентеровірусних хвороб охоплює всі континенти та країни світу. Захворювання можуть перебігати у вигляді спорадичних (поодиноких) випадків або епідемічних спалахів.
Ентеровірусна хвороба викликається політропними ентеровірусами серед яких нараховується понад 70 типів збудників. Найбільш поширені ЕСНО, Коксакі А і В, 68, 69, 70, 71 типи ентеровірусів.
Джерелом інфекції є хворий або носій вірусу, у якого симптоми захворювання не проявлені. Вірус виділяється з носоглотки і кишкового тракту. Механізм передачі — фекально-оральний, аспіраційний (аерозольний). Шляхи передачі — водний, контактно-побутовий, харчовий, повітряно-краплинний.
Зазвичай, потрапляючи в організм, вірус шукає слабке місце і вражає його, з часом охоплюючи весь організм. Ентеровірус може спровокувати дуже багато захворювання, в тому числі і вірусний менінгіт.
Збудники ентеровірусної інфекції надзвичайно стійкі в навколишньому середовищі та можуть протягом довгого часу зберігатись в стічних водах, відкритих водоймищах, предметах побуту, продуктах харчування (молочні продукти, овочі, фрукти, ягоди). В холодильнику вірус зберігається декілька тижнів, в замороженому вигляді – місяцями. Проте збудник швидко гине при кип’ятінні, термічній обробці.
Найбільш сприйнятливими до інфекції є діти у віці від 3 до 6-ти років.
Симптоми ентеровірусної інфекції різноманітні: захворювання може протікати у вигляді серозного менінгіту (частіше у дітей), ангіни, респіраторної інфекції (нежить, підвищення температури), кишкової інфекції (блювання, пронос).
Серозний менінгіт – це найважча форма хвороби.
Захворювання починається гостро – з підвищення температури до 39ºС, головного болю, блювоти, болю в животі, попереку, катаральні прояви (нежить, біль в горлі) іноді, в тяжких випадках виникає судомний синдром.
До інших проявів ентеровірусної інфекції відносяться ураження оболонок серця, гепатити, сепсис. Менш небезпечні форми ентеровірусної інфекції у виглядів трьохдобової лихоманки з висипом або без, герпетичної ангіни, везикулярного фарингіту, кон’юнктивіту, гастроентериту та інше.
Так як симптоми захворювання неспецифічні та схожі на прояви гострих респіраторних вірусних інфекцій, при їх появі слід негайно звернутись до лікаря для встановлення діагнозу та призначення відповідного лікування.
Джерелом інфекції може буди як хвора людина так і безсимптомний носій. До речі, безсимптомне носійство відмічається в 80% випадків.
Профілактика ентеровірусної інфекції полягає в дотриманні правил особистої гігієни (миття рук перед прийомом їжі), купанні у дозволених для цього місцях, дотриманні питного режиму (пити бутильовану або кип’ячену воду), ретельному митті овочів та фруктів.
Слід уникати місць масового скупчення людей, проїзд у переповненому громадському транспорті.
При виявленні хворих в організованих колективах рекомендоване вологе прибирання приміщень не рідше двох разів на день з використанням дезінфекційних хлоровмісних засобів.
Не слід допускати відвідування школи чи дитячого дошкільного закладу дитиною з проявами захворювання.
При перших ознаках захворювання у дитини необхідно негайно звернутися за медичною допомогою.
Специфічні заходи профілактики ентеровірусних інфекцій (вакцина) не розроблені. Загальна профілактика включає заходи по недопущенню забруднення об’єктів навколишнього середовища (водойми, грунт, харчові продукти) каналізаційними стоками, забезпечення населення безпечними в епідемічному відношенні продуктами харчування, якісною питною водою, дотримання санітарно-гігієнічних вимог при знешкодженні стічних вод, забезпечення належного санітарно-гігієнічного стану зон відпочинку.
З метою попередження виникнення ентеровірусних інфекцій рекомендуємо населенню нашої області:
  • своєчасно звертатися за медичною допомогою при появі симптомів інфекційного захворювання (висока температура тіла, сильний головний біль, блювота, що не приносить полегшення, пронос, висипання на шкірі) та дотримуватися простих профілактичних заходів для запобігання інфікування ентеровірусами та збудниками інших небезпечних кишкових інфекцій;
  • по можливості уникати контактів з особами, які мають ознаки інфекційного захворювання, обмежувати контакти дітей раннього віку, скоротити час перебування у місцях масового скупчення людей і в громадському транспорті;
  • суворо дотримуватися правил особистої гігієни, ретельно мити руки перед їжею, після повернення з вулиці і після кожного відвідування вбиральні; обробляти руки дозволеними для цих цілей дезінфектантами; при кашлі і чханні рекомендується прикривати ніс і рот одноразовими серветками і викидати їх після використання в сміттєву урну, після чого вимити руки або обробити їх вологою серветкою. Не забувати помити руки дітям, змалку привчати їх до правил особистої гігієни;
  • особливу увагу звертати на харчування дітей до року: давати дитині лише свіжі продукти. Протягом першого року життя дитина повинна отримувати грудне молоко – це значно зменшує потрапляння ентеровірусів у кишечник. Регулярно мити и утримувати в чистоті дитячі іграшки;
  • користуватися індивідуальним посудом;
  • придбані на базарах чи у торговельній мережі овочі і фрукти перед вживанням ретельно промивати проточною водою;
  • ?при вологому прибиранні помешкання використовувати дезінфікуючі засоби, частіше провітрювати приміщення;
  • Рекомендовано пити воду (водопровідну, з криниць) після кип’ятіння – це страховка від багатьох захворювань;
  • збудники ентеровірусних інфекцій знаходяться у всіх водоймах без винятку, тому не можна купатися в непроточних водоймах і фонтанах, у місцях несанкціонованих пляжів, заковтувати воду під час купання;
  • не можна пити воду з неперевірених джерел; при споживанні напоїв у закладах громадського харчування, торговельних точках чи з питних фонтанчиків використовувати індивідуальний одноразовий стаканчик. При відсутності можливості придбання бутильованої води можна використовувати охолоджену кип’ячену воду.
Дотримання цих нескладних правил у побуті надійно захистить Вас від ентеровірусних инфекцій. Якщо ж захворювання не вдалося уникнути, то не потрібно займатися самолікуванням.

ПРИ ПОЯВІ ПЕРШИХ СИМПТОМІВ ІНФЕКЦІЙНОГО ЗАХВОРЮВАННЯ ПОТРІБНО НЕГАЙНО ЗВЕРНУТИСЯ ЗА МЕДИЧНОЮ ДОПОМОГОЮ В ЛІКУВАЛЬНО-ПРОФІЛАКТИЧНІ ЗАКЛАДИ ДО ЛІКАРЯ!


Вітаємо з перемогою!

25 лют. 2019
Турнір юних істориків
22.01.2019 р. команда Грузьківського НВК взяла участь у районному етапі Всеукраїнського турніру юних істориків у молодшій віковій групі.  До турніру учнів підготувала вчитель історії Л.А. Сідолковська. Наша команда посіла 1місце.  Вітаємо Бринзу Вячеслава, Бакуна Максима, Ясінську Анастасію та Городецького Дениса з перемогою!!!


«Стань студентом на один день»

21 лют. 2019
Учні 9-10 класів відвідали коледж
З метою реалізації профорієнтаційного проекту «Стань студентом на один день»,  що проводиться у рамках  угоди про співпрацю щодо професійної орієнтації молоді з управлінням  освіти, молоді та спорту Кропивницької РДА,   педагог-організатор Я.С. Бринза та учні  9-10 класів  відвідали Кропивницький коледж механізації сільського господарства. Заклад  запрошує на навчання абітурієнтів  на підготовку фахівців з вищою освітою освітньо-кваліфікаційного рівня "молодший спеціаліст" відповідно ліцензії в межах ліцензованого обсягу за спеціальностями: «Облік і оподаткування», «Маркетинг», «Право», «Агроінженерія», «Електроенергетика».


«Стань студентом на один день»

20 лют. 2019
Учні 10-11 класів відвідали Льотну академію НАУ
З метою реалізації профорієнтаційного проекту «Стань студентом на один день»,  що проводиться у рамках  угоди про співпрацю щодо професійної орієнтації молоді з управлінням  освіти, молоді та спорту Кропивницької РДА та центром зайнятості,   педагог-організатор Я.С. Бринза та учні 10-11  класу відвідали Льотну академію національного авіаційного університету. Вихованці завітали до факультетів академії, ознайомились із спеціальностями та умовами навчання у ВНЗ. Майбутні випускники побували у музеї Кіровоградської льотної академії  національного авіаційного університету, де можна було дізнатись про історію авіації, розвиток авіаційної науки і техніки, досягнення вітчизняних  конструкторів, льотного складу. Окрім музею майбутні випускники відвідали  парково-музейний комплекс, який поєднав у собі рекреаційно-відпочинкові зони з музеєм авіаційної техніки під відкритим небом  та макетним стендами, присвяченими висвітленню понад столітнього шляху розвитку всіх видів авіації на Кіровоградщині в контексті історії розвитку Державної льотної академії України, сучасних досягнень авіаційних підприємств цивільної авіації, підрозділів військово-повітряних сил України. Це сприяє розширенню знань учнів про різноманітний  світ професій та  допомагає дітям  обрати справу до душі, відповідно до своїх можливостей.


«Цікавий світ професій»

19 лют. 2019
Урок-подорож у 5 класі
З метою розширення та  закріплення знань  про різні типи професій, трудові дії та знаряддя праці, у 5 класі проведено урок-подорож  «Цікавий світ професій». Класний керівник Я.С. Бринза підготувала для учнів цікаве відео, презентації та пізнавальний матеріал про професії. Вихованці ознайомилися із поняттям «Професія» та її видами.  Під час обговорення проблемних завдань діти усвідомили те, що добробут нашої країни і всіх громадян примножується працею, а кожна професія   викликає  почуття поваги до трудівників та прагнення сумлінно працювати.


«Героям Небесної сотні присвячується…»

19 лют. 2019
Вшанування пам'яті героїв Небесної сотні
З метою вшанування пам'яті героїв Небесної сотні, виховання патріотизму, національної гордості та  любові до України, у закладі  проведено урок пам’яті  «Героям Небесної сотні присвячується…»  серед учнів 5-11 класів. Під час  виховного заходу діти ознайомились  із матеріалами про трагічні  події  Революції Гідності»,  переглянули відео про Героїв Небесної сотні та  про ключові події  20 лютого 2014 року.  Вихованці взяли участь у патріотичній акції  «Душі невинних Героїв прийняли небеса».   Хвилиною мовчання вихованці НВК вшанували пам'ять про Героїв Небесної сотні. Класні керівники  початкових класів провели з учнями уроки мужності та уроки пам’яті про Героїв Небесної  сотні. Бібліотекар підготувала  для виставки  матеріали про ті події на Майдані. Коли свобода і навіть сам факт існування українського народу опинявся під загрозою, то  в такі періоди найкращі сини і дочки України ставали на захист своєї землі.


«Участь українців у афганській війні»

18 лют. 2019
Проведення круглого столу
18 лютого серед учнів 9-10 класів з метою виховання  поваги до воїнів-інтернаціоналістів та пам’яті загиблих героїв, проведено  засідання круглого столу «Участь українців у афганській війні», присвячену 30-ій   річниці виводу радянських військ з Афганістану. На засіданні учні переглянули відеофільм «Хроніки війни в Афганістані». На підставі зібраних матеріалів діти дискутували про те, чи варто було Радянському Союзу втручатись у цю війну? Молоде покоління повинне знати про страшні сторінки афганської війни, пам'ятати, що серед нас живуть люди, які в 20–30 років стали свідками і учасниками цих воєнних дій. І ми маємо пишатися їхньою мужністю, подвигом, героїзмом.



«Стань студентом на один день»

18 лют. 2019
Участь випускників у профорієнтаційному проекті
Сьогодні дівчата 9 класу взяли участь у заходах міського центру зайнятості серед шкільної молоді «Стань студентом на один день». Разом із педагогом-організатором Я.С. Бринзою  випускники відвідали   Кропивницький коледж харчування та торгівлі.  Учні ознайомились із  такими спеціальностями:  «Харчові технології»  (спеціалізація "Виробництво харчової продукції");«Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» (спеціалізація  "Товарознавство та комерційна діяльність"); «Облік і оподаткування» (спеціалізація "Бухгалтерський облік").  Крім того, діти дізнались умови вступної кампанії до закладу у 2019 році. 


«Без здоров’я немає щастя»

15 лют. 2019
Підсумки проведення Тижня здорового способу життя
З метою  популяризації і пропаганди здорового способу життя, вдосконалення валеологічної освіти, формування культури здоров’я дітей та учнівської молоді  у школі проведено  Тиждень здорового способу життя «Без здоров’я немає щастя».  Класні керівники провели виховні години, вікторини, конкурси,   усні журнали,   показали презентації та фільми,  спрямовані на повторення   учнями   правил здорового способу життя. Так класний керівник 1 класу А.М. Кириченко провела   виховну годину  «Моє здоров’я», де учні підготували інсценізацію казки про здоров’я та малюнки,   відгадували загадки, розв’язували ситуаційні завдання, брали участь у дидактичних іграх.  Класний керівник 2 класу Т.А.Лисенко  провела цікавий і змістовний захід «Здоров’я – це життя». Другокласники  повторили та оновили свої знання з  правил  чистоти та гігієни, дізнались багато нових   правил загартовування. Під час ранкових зустрічей діти виконали інтерактивну вправу «Складові здоров’я», де  записали основні складові здорового способу.  Під час виховного  заходу  «Здоров’я – головний життєвий скарб»  учні 3 класу  із класним керівником А.В. Шурунгою  повторили правила здорового способу життя  та правила  загартовування. Вихованці 4 класу розгадували кросворди, відгадували загадки, відповідали на запитання, повторили правила  здорового способу життя,  закріпили  знання про особисту гігієну та причини виникнення різних хвороб. Це формує  здоров’язберігаючу компетентність, санітарно-гігієнічні навички та  сприятє зміцненню здоров'я дітей. Під час уроку – подорожі  «Наука здоров’я»  у 5 класі класний керівник Я.С. Бринза нагадала учням  про здоровий спосіб життя. Діти розгадували загадки,  кросворди, виготовили стінгазету. З метою формування в учнів здорового способу життя, розвитку уважності, спостережливості та охайності вчитель основ здоров’я О.А. Волошенюк у 5 класі провела  урок-гру «Я, моє життя і моє здоров’я». Діти працювали у двох групах «Вітамінки» та «Корисні звички». Позначали правильні відповіді, збирали частини речення про здоров’я та дізнались формулу здорового способу життя. Найбільше дітям сподобалась вправа-пантоміма «Що у мене болить?» та розгадування кросвордів.  Презентацію   про  правила  здорового способу життя  переглянули  учні 6 класу.  В 7 класі проведено вікторину  «Знавці здорового способу життя», учні розгадували кросворди, відповідали на запитання та складали пам’ятку про здоров’я. З учнями 9-11 класів   вчитель основ здоров’я Волошенюк О.А. провела  превентивний  захід «Скажемо шкідливим звичкам – Ні», де  діти повторили корисні та шкідливі звички та наслідки їх вживання. Під час Тижня здорового способу життя  керівник клубу «За здоровий спосіб життя» О.М.Бондарчук провела засідання-відверту розмову для дівчат   «Гігієна та санітарія – запорука здоров’я». Головним завданням засідання було ознайомити учнів зі значенням чистоти й охайності для здоров’я, вчити дітей правилам особистої гігієни. Під час перегляду відео  учні вчились основним правилам догляду за шкірою, одягом та взуттям. З дівчатами  проведено анкетування «Сучасна дівчинка, дівчина, жінка», зокрема як має виглядати шкіра, волосся, нігті, зуби, та як правильно робити макіяж.  Проведений захід  сприяє вихованню у дітей бажання перетворювати набуті гігієнічні навички  та знання у внутрішню потребу. Під час Тижня до школи  завітала медична сестра місцевої амбулаторії Н.Ботез.  Діти стали учасниками  практичного заняття  про надання першої долікарської допомоги та  накладання гіпсового бинта. Медична сестра систематично проводить з учнями школи бесіди про особисту гігієну та профілактику захворювань.   Проблема формування основ здорового способу життя дітей  покликана сформувати профілактичне мислення про здоровий спосіб життя,  відродити цінні моральні орієнтири української валеології.


«У день святого Валентина»

14 лют. 2019
Концертно-розважальна програма для учнів
   Відзначення Дня святого Валентина у закладі пройшло дуже романтично, мило, приємно, навіть можна сказати у теплій романтичній  атмосфері.   Під час Тижня англійської мови вчитель англійської мови  В.І. Чернявська, підготувала та провела для учнів 5-11 класів  концертно-розважальну програму    «У день святого Валентина». Учні 7 класу  розповіли присутнім та провели вікторину   про історію виникнення, традиції святкування цього свята у різних країнах світу.   Дівчата 6 та 7 класу  виконали сучасні  ліричні пісні. Запальний танок подарували дівчата 6 класу.  Проте найбільше дітям сподобалась конкурсна частина заходу, котру провела з дітьми педагог-організатор Я.С. Бринза.  Учні отримали масу задоволення: знаходили прищіпки, танцювали в парах з кульками, говорили один одному компліменти, хлопці знаходили взуття дівчат, команди хлопців і дівчат малювали вітальні листівки. Наостанок члени шкільного парламенту відкрили заповітну скриньку з валентинками.  Маленькі подаруночки отримали не тільки діти, а й педагоги.


Зустріч із медсестрою під час Тижня здорового способу життя

11 лют. 2019
Про надання першої долікарської допомоги
Сьогодні на виховну годину до 5 класу завітала медична сестра місцевої амбулаторії Н.Ботез.  Діти стали учасниками  практичного заняття  про надання першої долікарської допомоги та  накладання гіпсового бинта.  Життя людини, на жаль, часто супроводжується травмами. Людське тіло – тендітний посудину, є багато причин, по яких він може зламатися. Однією з найпоширеніших побутових травм є перелом кісток верхніх і нижніх кінцівок. У цьому випадку широко застосовується пов’язка з використанням медичного гіпсу. Учні не тільки дізнались про правильне накладання бинту, а й стали учасниками заняття.


Правила електробезпеки

11 лют. 2019
Виховна година у 5 класі
Класний керівник 5 класу Я.Бринза провела виховну годину на тему «Правила електробезпеки мають знати всі». Учні повторили правила електробезпеки, як запобігати ураженням струмом, ознайомились  із правилами  поводження під час грози. Це виховує в учнів необхідність дотримання правил безпеки під час користування побутовими електроприладами, формує почуття відповідальності за власне життя та життя інших людей.


Диплом в обласних змаганнях інтелектуалів Кіровоградщини

10 лют. 2019
Інтелектуальна гра «Що? Де? Коли?»
10 лютого  команда інтелектуалів нашого закладу  (учні 8 класу  Бринза В’ячеслав, Бакун Максим, Тернавська Каріна, та  учні   9  класу Пелін Олександр  та Кравченко Дарина) були нагороджені дипломом  обласного чемпіонату   з інтелектуальних ігор    « Що? Де? Коли?»  (середня вікова група).   Команду дітей підготувала педагог-організатор Бринза Я.С. Це чудова нагода продемонструвати свої знання та спробувати свої сили. Вітаємо учасників  та керівника команди ! Бажаємо перемоги  та успіхів у наступних  чемпіонатах  з інтелектуальних ігор!


«Нескорені. Підтримуємо тих, хто в полоні»

8 лют. 2019
Патріотична акція на підтримку військовослужбовців
Сьогодні у закладі проведено  патріотичну акцію  «Нескорені. Підтримуємо тих, хто в полоні»  на підтримку військовополонених моряків,  що наразі перебувають у полоні на території Росії. Діти переглянули відео сюжет про  незаконне захоплення українських кораблів у Керченській протоці та дізнались прізвища тих, кого було захоплено. Під час акції увага акцентувалась на полонених військовослужбовцях А.А.Артеменко та Р.М. Мокряк, родини котрих проживають на території нашої області. Вихованці закладу виготовили паперові кораблики – символи свободи та незалежності, підкресливши, що не можна забувати про українських військовополонених.


Попередження електротравмування серед дітей

7 лют. 2019
Проведення роз’яснювальної роботи 
        На виконання листа відділу освіти, молоді та спорту КРДА № 61/01-36 від 05.02.2019 у закладі  серед учнів 1-11 класів проведено роз’яснювальну  роботу  щодо попередження електротравмування серед дітей.  Класні керівники початкових класів провели бесіди «Електробезпека для дітей», «Безпечне поводження зі струмом»,  «Радимо, попереджаємо, застерігаємо!» про безпечне користування електроенергією.  З учнями 5-8 класів проведені години спілкування, виховні години  з моделюванням ситуацій «Використання електроенергії  вдома та в школі».  Класні керівники провели з учнями позаплановий інструктаж з електробезпеки.  Із здобувачами освіти проведено роз’яснювальні бесіди  про небезпеку перебування на території залізничних вокзалів, про правильність  дій при обриві проводів внаслідок стихійних явищ .         Під час уроків «Правила поводження з електроприладами» вчитель основ здоров’я О. Волошенюк  повторила з учнями правила   електробезпеки в повсякденному житті, як запобігти випадкам травмування  від ураження електричним струмом та як надавати першу медичну допомогу.


«Разом для найкращого інтернету»

5 лют. 2019
Заходи до Дня безпечного інтернету
З метою поширення знань про безпечне, відповідальне і позитивне використання цифрових технологій для дітей та молоді, привернення уваги батьків до  проблеми  Безпечного Інтернету  у Грузьківському НВК  організовані та проведені  заходи, присвячені Дню безпечного інтернету «Разом для найкращого інтернету», який відзначається  в цьому році 05 лютого.   Головними виховних завданнями заходів є запобігання негативного впливу інтернету – кібербулінгу, ігровою комп’ютерною залежністю, підвищення загального рівня правової свідомості дітей, батьків, рівня обізнаності з проблем порушення прав людини, навчання моделям безпечної поведінки, вироблення уміння протистояти негативним впливам Інтернету. До Дня безпечного інтернету педагоги-організатори та шкільний психолог  провели урок-відверту розмову серед  учнів 7-11 класів на тему «Інтимні селфі в Інтернеті – жарт чи небезпечний ризик?»  про ризики надсилання своїх інтимних фотографій. Під час заходу діти ознайомились із поняттям «секстинг», «онлайн-грумінг» та їх наслідками. Вчились необхідним діям та де можна отримати допомогу у разі  потрапляння в неприємні ситуації. Переглянули відео «Онлайн сексуальне насильство над дітьми». Учні  дізнались про кримінальну відповідальність за  розповсюдження  та виготовлення порнографічної продукції.  Учні початкових класів переглянули казки  про  безпечний інтернет та про шкоду  в  інтернеті. Разом із класними керівниками складали «Золоті правила користування інтернетом». На закріплення матеріалу з дітьми проведено пізнавальні вікторини та ігри.
Класні керівники 5-11 класів провели з учнями відповідні тематичні  виховні заходи. З учнями 5 класу проведено виховну годину  «Інформаційна безпека в Інтернеті». Під час перегляду  відео та презентації діти ознайомились із поняттям «вірус» та його різновидами, отримали пам’ятки про безпечний інтернет. Протидіяти проявам насильства в учнівському середовищі та сприяти безпечному спілкуванню в інтернеті здобувачі освіти  9 класу вчились під час просвітницького тренінгу «Безпека спілкування в інтернеті».  Виховна година  у 7 класі «Кібербулінг - загроза людства ХХІ ст..» спрямована на обізнаність дітей про негативний вплив інтернету. Під час круглого столу  «Онлайн життя дітей» учні 10-11 класу розширили свої знання про Безпечний Інтернет та  вчились правильному спілкуванню у Мережі. У 6 класі проведено бесіду  «Що я знаю про Інтернет» про захист особистої інформації.
Вчитель інформатики В.Чернявський організував участь учнів 8-11 класу в онлайн-вебінарі  до Дня безпечного інтернету за підтримки Програми Академії Cisco в Україні на теми «Кібер-атаки та інтернет-шахрайство», «Соціальна інженерія: як хакери використовують вразливості людей».  Практичний психолог школи С.Чудінович провела серед учнів  6-8 класу міні тренінг  «Захист дітей в інтернеті від сексуальних ризиків». Для закріплення матеріалу діти одержали буклет «Мережа як стиль життя».
  Серед батьків проведена просвітницька робота щодо основних правил онлайн безпеки та як вберегти дитину від негативного впливу інтернету. Такі заходи формують індивідуальну моральну свідомість, культуру  та правила безпечної  поведінки  особистості при користуванні  Інтернету.  Ця подія дозволяє зробити акцент на позитивному використанні технологій і вивчити роль, яку ми всі граємо в цілях сприяння створенню кращого і більш безпечної онлайн-спільноти, щоб об’єднатися з метою сприяння та створення найбільш позитивного і кращого інтернету.


У 5 класі іменинниця

4 лют. 2019
Вітали однокласницю з днем народження
Сьогодні учні 5 класу вітали з днем народження свою однокласницю. Щоразу діти відповідально та щиро готуються до цієї події. Разом із класним керівником Я.Бринзою діти виготовили для іменинниці стінгазету із спільними фото, надули кольорові кульки,  підготували щирі привітання. Це згуртовує учнівський колектив, створює  радісний настрій  та  виховує  дбайливе,  добре ставлення один до одного.


«Кращі знавці Європи»

1 лют. 2019
Засідання євроклубу «Євродіти»
Для популяризації європейської культури, ознайомлення євроклубівців із цінностями та традиціями Європи, керівник євроклубу Я.С. провела з дітьми на засіданні   гуртка  гру  «Кращі знавці Європи».  Гуртківці розв’язували кросворди, на карті  позначали європейські країни. Проведено пізнавальну вікторину про міста, архітектурні  пам’ятки, письменників Європи. За малюнками діти впізнавали футбольні клуби та об’єкти. Це сприяє поширенню ідеї європейської ідентичності українців та  утверджує європейські  цінності серед дітей.

Немає коментарів:

Дописати коментар