Е-портфоліо - блог Бринзи Яни Семенівни

середа, 22 січня 2020 р.

Україна єдина навіки!

22 січ. 2020
У День Соборності України
 Щороку 22-го січня в Україні святкують День Соборності.  У нашому закладі у цей день проведені патріотичні заходи. «В день соборності та злуки, з заходу на Схід, всі візьмемося за руки, бо один ми рід» - вихованці заходу долучились до проведення патріотичного  флешмобу із виконанням Державного гімну України. Діти утворили живий ланцюг єдності. Учителі початкових класів організували виставку  дитячих малюнків  «3 Україною в серці». У бібліотеці оформлено тематичну книжкову виставку «Соборність України. Естафета поколінь: від діда до прадіда», приурочену до Дня Соборності України, з висвітлення історії національно-визвольної боротьби початку XX століття в Україні. Класні керівники 5-11 класів провели тематичні  виховні години та уроки державності «Національна єдність - запорука державності України». Історичним підґрунтям цієї дати стало проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося у 1919 році, і було ще одним проявом віковічного прагнення українців до своєї незалежності. З метою виховання в підростаючого покоління глибокої поваги та любовi до Батькiвщини, нацiональної свiдомостi, людської гiдностi, у  закладі,  з нагоди відзначення сторіччя цієї історичної події,  проведено ряд виховних заходів. Класні керівники провели із дітьми виховні години, години спілкування,  бесіди, усні журнали, присвячені політичним та історичним подіям про утворення та зміцнення української державності, історію та діяльність Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки. У шкільній бібліотеці оформлено книжкову тематичну  виставку  літератури «Соборна Україна: від ідеї до життя». Вихованці  початкових класів об’єдналися в живий «Ланцюг єдності». Учні 5-11 класів долучились до спільної патріотичної руханки «Сила України -  в єдності!»  Проведені заходи  спрямовані на виховання в учнівської молоді почуття патріотизму, поваги до минулого українського народу та  утвердження демократичних цінностей .


«День Соборності України – славетний день в історії України»

20 січ. 2020
Виховна година у 6 класі
З нагоди відзначення Дня Соборності України та  з  метою поглиблення  знань  учнів про історію виникнення свята у 6 класі проведено патріотичну виховну годину «День Соборності України – славетний день в історії України». Класний керівник Я.С. Бринза підготувала для дітей відеоролик «Легенда про Україну». Дітям було цікаво дізнатись про виникнення України. Шестикласники створили ланцюг єдності. Це виховує  в учнів любов  до Батьківщини, українського народу, державної мови, розуміння того, що від сумлінної праці й навчання кожного, від усвідомлення себе часткою українського народу залежить майбутнє у сучасне нашої держави.


«Сьогодні – знавці історії, а завтра – її творці»

20 січ. 2020
Предметний Тиждень історії
У період із 20 по 24 січня у закладі проводиться предметний Тиждень історії. Під час урочистої лінійки було оголошено про план проведення Тижня та основні завдання для учнів. Для створення відео потрібно принести фото «Я в історичному місці». У бібліотеці організовано виставку історичної літератури. Кожен клас повинен підготувати номер для конкурсу історичної пісні. Тиждень проводиться для популяризації  вивчення історії рідної держави, перевірки знань та ерудиції,  виховання почуття патріотизму, любові до Батьківщини, шанобливого ставлення до минулого українського народу.


«Здоров’я дітей – здоров’я нації»

20 січ. 2020
Тиждень безпеки життєдіяльності
З метою популяризації і пропаганди здорового способу життя, запобіганню негативним проявам серед дітей, формуванню культури здоров’я у підростаючого покоління, з  20  по 24  сіня у закладі заплановано проведення Тижня  здорового способу життя «Здоров’я дітей – здоров’я нації».  Класні керівники проведуть з учнями профілактичні бесіди, виховні години, засідання круглого столу про здоровий спосіб життя, наслідки шкідливих звичок, здорове харчування, заняття спортом.  

Немає коментарів:

Дописати коментар