Е-портфоліо - блог Бринзи Яни Семенівни

четвер, 13 лютого 2020 р.

ЗображенняДо Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 31 річниці виведення військ із Афганістану.
До Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав, зокрема в  Афганістані, у закладі проведено  інформаційну годину «Ціна чужої війни».  Учні дізнались про тих,  кому в різні часи  довелося брати участь у миротворчих місіях під час військових конфліктів на територіях інших держав.  15 лютого ми відзначаємо день виводу радянських військ з Афганістану. У цьому році 31 річниця виведення військ із Афганістану. 25 грудня 1979 року радянські війська були введені  в Афганістан для надання  допомоги місцевому населенню в захисті від ворога. Розпочалася жорстока кривава війна, яка тривала понад 9 років.
       Потрапивши на палаючу афганську землю, наші воїни-інтернаціоналісти  прийняли її біль, як свій, і до останнього подиху захищали інтереси її багатостраждального народу.
       Багатьом із них  вже не судилося повернутися на рідну землю. За офіційними даними, за весь час афганської війни у ній взяло участь 620 тис. військовослужбовців і 21 тисяча робітників та службовців. Загинуло 14 453 особи, з них убито в бою 9511, померли від ран і хвороб 3203, загинули в аваріях, катастрофах 1739, пропали безвісти 292.
      Через афганську війну пройшли 160 тис. українців. Не повернулося з війни 3360. Із них: загинуло 3280, пропало безвісти 80, поранено понад 8 тис, стали інвалідами 3560 осіб. Після війни померло від ран, захворювань більше, ніж загинуло. Кількість інвалідів збільшилася вдвічі.
Сьогодні як ніколи необхідно сприяти налагодженню тісних зв’язків із демобілізованими військовослужбовцями. Адже саме загартовані у «гарячих точках» чоловіки, воїни-інтернаціоналісти  можуть підтримати воїнів-захисників сьогодення після демобілізації із зони АТО та під час процесу адаптації до мирного життя.  Хвилиною мовчання  вшанували пам'ять  полеглих  під час виконання інтернаціонального обов’язку  земляків.  Проведення таких заходів сприяє  пропагуванню   мужності, відданості Батьківщині, вірності військовій присязі, стійкості духу у підростаючого покоління.  Ми низько схиляємо голови перед  матерями і вдовами воїнів-українців, які героїчно загинули.

Немає коментарів:

Дописати коментар