Е-портфоліо - блог Бринзи Яни Семенівни

середа, 24 липня 2019 р.

«Єдина краса – це здоров’я»

19 черв. 2019
День здорового способу життя 
«Єдина краса – це здоров’я» (Г.Гейне) – під таким гаслом минув День здорового способу життя  у пришкільному таборі відпочинку «Бригантина». Між загонами проведено вікторину «Що я знаю про здоровий спосіб життя» та конкурс прислів’їв про здоров’я.  Діти закріпили знання про правильне харчування, значення сну та спорту для людини. Найцікавішим для вихованців було виготовлення колажів  та конкурс малюнків «Ліки від усіх хвороб». Загони підготували цікаві проекти та достойно їх захистили. Після  обіду між вихованцями  проведені для хлопців змагання з підтягування, а для дівчат - змагання зі стрибків на скакалці. Наостанок діти переглянули відеоролик «Молодь обирає здоров’я». Всі знають, що здоров’я – основна складова успішного майбутнього. Здоров’я  закладається при народженні дитини та укріплюється протягом усього життя. Здоровий організм у тієї людини, яка веде здоровий спосіб життя.


Випускники - 2019

19 черв. 2019
Урочисте вручення документів про освіту
Сьогодні  відбулося урочисте вручення свідоцтв про базову загальну середню освіту учням 9 класу та вручення атестата   про повну загальну середню освіту учню 11 класу  Шурунгі Ярославу.   Бажаємо Ярославу щасливої життєвої дороги та  завжди твердо йти  до своєї мети. Ми щиро вітаємо наших дітей із отриманням документів  про освіту та бажаємо міцного  здоров’я, наснаги, сили, витримки та здійснення найзаповітніших мрій.


Олімпійський день та змагання з легкої атлетики "Старт"

18 черв. 2019
Пропаганда здорового способу життя
Для пропаганди здорового способу життя, популяризації  олімпійських видів спорту у закладі проведено Олімпійський день та  змагання  з легкої атлетики «Старт».  Діти із задоволенням взяли участь у заході.  Діти переглянули відео про олімпійські здобутки українців. Цікавою та пізнавальною була вікторина «Олімпійські розумники». Вчитель фізичної культури та керівник гуртка «Спорт на відпочинку»  О.М. Будулатій  провів серед учнів 2-4 класів спортивні змагання із бігу на 30 метрів, стрибків в довжину з розбігу та метання малого м’яча на дальність. У підсумку переможцем у змаганнях став Драгунов О., учень 2 класу. Це сприяє залученню дітей до регулярних занять спортом та фізичною культурою.


Археологічна минувшина Кіровоградщини

14 черв. 2019
Відвідали обласний краєзнавчий музей 
Вихованці пришкільного табору «Бригантина» при Грузьківському НВК відвідали обласний краєзнавчий музей у м. Кропивницькому, де знаходиться найбільше зібрання матеріалів і документів з історії, етнографії і культури Кіровоградщини. Під час екскурсії  у відділі історії діти дізнались про поселення скіфів, їх побут, предмети одягу та посуду. У  тематичних  залах діти побачили унікальні археологічні пам’ятки та знахідки від  часів палеоліту і до сьогодення. У відділі природи краєзнавчого діти  мали змогу поринути у реальний світ лісу, де побачили його мешканців: лисицю, оленя, вовків, дикого кабана, кота, борсука. У світі птахів побачили лебедів, павичів, страусів, диких качок та ін.. Сподобалось дітям декорація  місця  проживання неандертальців. Вихованці дізналися чимало нового про археологічну та історичну  минувшину Кіровоградщини.


День Австрії

14 черв. 2019
2019 рік проголошений Двостороннім роком культури Австрії та України
У пришкільному таборі «Бригантина» проведено День Австрії.  Під час проведення запланованих заходів   діти знайомляться із традиціями, звичаями інших народів та переконуються у неповторності власної української культури. Вихованці  здійснили віртуальну екскурсію «Невідома Австрія»  про цікаві факти та  визначні особи цієї країни.  Цікавою та пізнавальною була віртуальна  подорож до Відня, столиці Австрії. Мали змогу діти переглянути справжній віденський вальс та долучитись до майстер класу із вивчення цього танцю. Найбільше запам’яталась народна австрійська пісня-йодль. Вихованці виготовили маленькі прапорці та колаж про Австрію. Це  стало для дітей  джерелом позитивних емоцій, мобілізації творчих зусиль і, як наслідок, підвищило мотивацію до вивчення мови та культури іншої країни.


У таборі День рибалки

13 черв. 2019
Майбутні рибалки
На прохання дітей  у пришкільному таборі відпочинку «Бригантина»   - День рибалки.  Хоч зранку накрапав невеликий дощик, до закладу вихованці прийшли з вудочками та прикормом для  риб.  Організовано діти разом з вихователями рушили до водойм.  Вихованці загонів «Малятко» та «Сонечко» рибалили біля школи. Старші діти пішли до іншого ставка.  Немов справжні рибалки, вихованці вправно володіють вудкою, вміють  прикормлювати   рибу.  Хоч і улов був невеличкий, діти були  щасливими.  Частина дітей табору відвідали розважальний дитячий центр «Крейзі ленд». Сьогодні день виявився цікавим та змістовним.


День туриста

12 черв. 2019
Безліч вражень та позитивних емоцій
Сьогодні вихованці пришкільного табору «Бригантина» при Грузьківському НВК  перетворилися на справжніх туристів, які люблять подорожувати та пізнавати навколишній світ. Завдяки туристичним походам діти вчились користуватись  туристичним спорядженням, правильно та швидко поставити палатку, що необхідно покласти туристу у рюкзак та  як розвести багаття із підручних засобів.  Біля туристичного вогнища  діти смажили смаколики, сміялись та весело провели час. Старший вихователь О.М. Бондарчук розповіла  як  на підставі народних прикмет  визначити погоду  у найближчий час та  сторони світу. Крім того діти взяли вудки та приманку для риби. Хоча улову майже не було, проте усі залишились задоволеними та щасливими. День туриста  залишив для кожного вихованця та вихователя  безліч вражень та позитивних емоцій.


День європейських країн

11 черв. 2019
Формуємо почуття європейської єдності
Сьогодні у таборі – День європейських країн. З метою формування почуття європейської єдності із дітьми проведено пізнавальний захід. Кожен загін підготував  представлення однієї європейської країни. Вихованці загону «Дружба» говорили та співали румунською мовою. Для глядачів підготували запальний народний танок. Загін «Хаджіме» підготували виступ про Польщу. Виготовили прапорці, розіграли казку «Червона шапочка» та виконали польську пісню. Загони «Сонечко» та «Малятко» виступили із презентацією про Німеччину. Співали, говорили, декламували віршики німецькою мовою. Дівчатка підготували  руханку та хореографічний номер.  Через поширення знань про Європу, про історію європейського союзу, його структуру, сучасний стан розвитку, цілі та досягнення діти знайомляться  із життям людей в інших країнах, їхніми культурами, мовою. Це підвищує  інтелектуальний  рівень  дітей та  відкриває  нове  європейське  бачення світу.


Весело та цікаво

11 черв. 2019
Відвідали «Crazy Land»
Сьогодні вихованці табору відвідали дитячий розважальний комплекс «Crazy Land». Тут діти мали змогу  погратись, пострибати на батуті, пограти у настільний хокей та  комп’ютерні ігри, покататись на канатці та роликах, зловити рибку. Діти  досхочу  грались та бавились. Бажаючі  мали змогу спробувати   прохолодні напої та морозиво. До табору усі повернулись щасливими та задоволеними!


Пізнай себе – знайди роботу

11 черв. 2019
Профорієнтаційна робота у закладі
До нашої школи завітали представники державної служби занятості для ознайомлення учнів із світом професій, як правильно обрати навчальний заклад та визначитись із напрямком  майбутньої роботи. Під час зустрічі випускники переглянули відео про важливість правильного вибору професії. Акцентувалась увага на тому, що на ринку праці необхідні представники робітничих професій. За даними статистики кожен другий українець має сьогодні вищу освіту, а за фахом не працює. Учнів запросили до служби зайнятості на тестування із вибору професії,  дізнатися більше про свої здібності, відвідати безкоштовні тренінги та взяти участь у захоплюючих тематичних квестах.  Більш детальну інформацію можна дізнатись із буклетів, котрі роздали дітям.


Проведення «зоотерапії»

10 черв. 2019
Екскурсія до страусиної ферми
Діти отримали чимало задоволення від екскурсії  до страусиної ферми, що знаходиться на території села. Господарі гостинно зустріли гостей та із задоволенням розповіли про найбільших  птахів  на планеті. Страуси – великі, красиві,  зовсім не агресивні та дуже  люблять похизуватись.  Цікаво було послухати  дітям про харчування та догляд за птахами.  Вихованці мали змогу сфотографуватись біля страусів та погодувати їх. Діти отримали багато позитивних вражень від екскурсії та від спілкування із цими чудовими істотами! Ми щиро дякуємо працівникам страфусиної ферми за створення затишної атмосфери та чудову екскурсію!

Цікаве дозвілля

10 черв. 2019
Відпочинок у парку «Ковалівський»
Весело та цікаво провели час у парку  культури та відпочинку «Ковалівський», що розташований у самому середмісті м. Кропивницького,  загони «Сонечко» та «Малятко» пришкільного табору відпочинку  «Бригантина». Діти грались  на  ігровому  майданчику,  у лабіринті, стрибали на батуті. По завершенню прогулянки вихованці разом з вихователями завітали до меморіалу на честь загиблих  військових, що було створено силами спец призначенців  Третього  полку.  Діти щасливими та задоволеними повертались додому, день промайнув дуже швидко.


Відвідали дендропарк м. Кропивницького

7 черв. 2019
Прогулянка парком
Вихованці загону «Хаджіме» відвідали дендропарк м. Кропивницького. Діти із задоволенням  відвідали веселі атракціони та  прогулялись квітковими зеленими алеями у парку. Дендропарк належить до пам'яток садово-паркового мистецтва і є однією з головних окрас міста.
Сьогодні діти весело, цікаво та з насолодою провели час.


День екологічної стежини

7 черв. 2019
Екскурсія просторами рідного краю
Для  поглиблення  знань  учнів з краєзнавства  вихованці пришкільного табору «Бригантина» вирушили у невеличку подорож екологічною стежиною. На свіжому повітрі вихователі із дітьми провели цікаву пізнавальну  екологічну вікторину. Учні ознайомились  із рослинами, що переселились із різних куточків світу і ростуть у шкільному саду, на пришкільній ділянці. Під час роботи в групах діти групували рослини по категоріях «Квіти», «Дерева», «Трави». Із задоволенням долучились до рухливих ігор та смакували на природі. Наостанок вихованці склали  правила поведінки на екологічній стежині:
  •  Ходити тільки у відведених для цього місцях, не бігати по квітниках та газонах.
  • Дотримувати тиші, не галасувати.
  • Не полохати тварин, які живуть у довкіллі.
  • Не рвати квіти, не ламати гілки дерев заради забави.
  • Не смітити.
Це формує  взаємозв'язки  людини і природи та виховує  бережливе ставлення до всього живого, що нас оточує.


У День оберега

6 черв. 2019
Майстер-клас із виготовлення ляльки-мотанки
Сьогодні у таборі – День оберега. Оберегом  називають усе те, що оберігає від лихого, недоброго. Оберіг  – це талісмани, ладанки, амулети, що, за віруванням, протидіють недугам і будь-якому лихові.  Про українські рушники та вишиванки знають повсюди і в Україні і далеко за її межами, а от про ляльку-мотанку інколи не знають нічого. Прекрасно,  що традиції створення та використання таких ляльок збереглися та продовжують відроджуватися. Для вихованці табору пришкільного табору «Бригантина»  проведено майстер-клас із виготовлення ляльки-мотанки народною майстринею В.Третяк. Кожна дитина із задоволенням долучилась до цієї справи. Ляльку-мотанку виготовляли і хлопчики, і дівчатка.   Крім того майстриня розповіла дітям, що мотанки  - давні родинні обереги українців. Такі ляльки уособлюють собою єднання сімейних зв’язків поколінь. Перші вузликові ляльки, так інколи ще називають мотанки, зявилися приблизно 5 тисяч років тому. Мотанка – символ добра та благополуччя, символ надії на краще та сильний сакральний предмет.
На прогулянку до Дендропарку м. Кропивницького направились вихованці загону «Дружба». Тут діти відвідали маленький зоопарк та із задоволенням провели час на ігровому майданчику.


«Стежинами рідного села»

5 черв. 2019
Формуємо екологічну грамотність
У День екскурсій вихованці загону вирушили на прогулянку  рідною місцевістю «Стежинами рідного села». Діти із задоволенням взяли  участь у екологічній вікторині про флору і фауну рідних місць, яку провели вихователі загонів.  Відгадували також загадки про природу,  виконували пісні про природу, згадали  вірші та лічилки. Весело та завзято  грали у різноманітних  іграх та розвагах  на свіжому повітрі. Кожен загін повинен був  створити композицію із польових квітів. Діти продемонстрували  неабияку фантазію та винахідливість. День був насичений цікавими подіями, корисною інформацією та яскравими емоціями, тому для всіх промайнув весело та швидко.


Поїздка до кінотеатру «Портал»

5 черв. 2019
Цікаве дозвілля у таборі
Для цікавого та захоплюючого дозвілля для вихованців табору організовано поїздку до кінотеатру «Портал» м. Кропивницького.  Діти із задоволенням переглянули анімаційний повнометражний фільм «Секрети домашніх тварин 2», прем'єра якого відбулася 30 травня 2019 року. Цей фільм про те, що наші вихованці роблять, коли ми йдемо з дому до школи, або на роботу, чи  ще куди-небудь? Ви не повірите, але в них дуже цікаве існування. Пес Макс та його подруга кішка Сара пережили разом чимало захоплюючих та дивовижних пригод. Після сеансу кожен зміг поласувати попкорном  на різний смак.


Олімпійський день у таборі

4 черв. 2019
Спортивні змагання «Веселі старти»
У пришкільному таборі відпочинку «Бригантина» - Олімпійський день, присвячений  124-ій річниці створення Міжнародного Олімпійського Комітету.  Спочатку  вихованці відвідали  урок з  історії про виникнення  олімпійських ігор. Загони табору взяли участь у спортивних змаганнях «Веселі старти», де   потрібно було проявити кмітливість та фізичну підготовку. Керівник гуртка "Спорт на відпочинку" О.М. Будулатій підготував для учасників цікаві та рухливі  конкурси. Кожен загін виконував завдання по станціях. Команди учасників стартували одночасно. За пройдене завдання отримували фішку. Той, у кого найбільше фішок, виходив до наступного туру.  Весело і цікаво пройшов Олімпійський день в таборі "Бригантина».  Головне , що вихованці  долучилися до олімпійського руху та  спорту.  Це сприяє формуванню прагненню  до перемоги, дружби, взаємодопомоги і, звичайно, спортивного  азарту.  Діти отримали масу вражень і позитиву.


День пісні та танцю – справжнє свято для дітей

3 черв. 2019
У пришкільному таборі відпочинку «Бригантина» 
Сьогодні в пришкільному таборі відпочинку «Бригантина» при Грузьківському НВК  День пісні та танцю, до якого діти готувались по-особливому. Загони «Малятко», «Сонечко», «Дружба», «Хаджіме»  підготували до сьогоднішнього дня  вокальні та хореографічні номери.  Адже кожен  хотів  стати схожим  на свого  кумира. Цікава музична програма «Здрастуй, любе літечко!» допомогла розкрити таланти дітей.  Вихованці із радістю та задоволенням  виконували сучасні ритмічні руханки. Бажаючі взяли участь у караоке. Серед загонів проведено пісенний конкурс.  Усі учасники заходу були активними, непосидючими та веселими. Діти танцювали на дискотеці і нікому не було сумно. Кожен загін за чудові виступи отримав невеличкі   сюрпризи. 


Стартувала відпочинкова кампанія 2019

1 черв. 2019
У День захисту дітей
Сьогодні, 01 червня, у День захисту дітей,   відбулось урочисте відкриття  пришкільного табору літнього відпочинку  «Бригантина» при Грузьківському НВК. Саме тут вихованці закладу зможуть гарно та корисно провести час, порозважатися з друзями, позмагатися у різних видах спорту, помалювати та  помандрувати невідомими  стежинами   рідного села. Старший вихователь О.М. Бондарчук провела з вихованцями вступний інструктаж з безпеки життєдіяльності. Діти ознайомились  з планом роботи табору та  розпорядком дня.
Група дітей у складі євроклубівців, джурівців та учасників предметних олімпіад були запрошені на урочисте відкриття відпочинкової кампанії у Кропивницькому районі. Дійство відбулось на території «Хутора Надія». Дипломом нагороджено керівника «Євроклубу» Бринзу Я.С. та учасників за зайняте І місце у обласному етапі конкурсу «Ярмарок проектів». Вихованці переглянули святковий концерт та мали змогу долучитись до участі у майстер-класах народних умільців. Від нашого закладу теж  було організовано проведення майстер-класу із виготовлення ляльок-мотанок та виробів із глини. Керівник гуртка «Умілі рученята», народна майстриня Віта Третяк та Олександр Третяк разом із учнями виготовляли вироби із усіма бажаючими. Для дітей організовано екскурсію по садибі українських корифеїв Тобілевичів.
 На завершення всі відпочивальники табору «Бригантина»  із задоволенням виконали танцювальний флешмоб  та склали присягу,  де урочисто пообіцяли бути ввічливими, охайними, виконувати всі доручення, поважати старших, допомагати усім, хто потребує допомоги, не порушувати дисципліну, не смітити, бути активними і веселими, розважатись та відпочивати, любити і оберігати природу.

Немає коментарів:

Дописати коментар